Firemná kuchynka nie je len miestom, kde sa stmeľuje pracovný kolektív, ale je tiež nevyhnutná pre správne fungovanie jedinca. Pokiaľ sa majú zamestnanci kde stretávať, sú najedení, majú dostupný kávovar a čerstvú kávu či ovocné šťavy, sú celkovo spokojnejší a podávajú lepšie pracovné výkony. Čo by teda v žiadnej firemnej kuchynke nemalo chýbať?
Nestačí len mikrovlnka
Mnohí riaditelia a podnikatelia si myslia, že do kuchynky do firmy stačí stôl s rýchlovarnou kanvicou, chladnička, mikrovlnná rúra a skrinka na čaj a kávu. Dnešná doba už ale vyžaduje omnoho viac, pretože čoraz viac ľudí uprednostňuje čerstvé jedlo pred jedlom ohriatym v mikrovlnnej rúre. Je teda na mieste obstarať do firemnej kuchynky kuchynskú linku so sporákom.
Na druhej strane napríklad rúra, to je už spotrebič, ktorý je nadbytočný – takže určite odporúčame kúpiť iba sporák bez rúry. Pri výbere vybavenia tiež berte do úvahy, že všetko bude nadmerne zaťažované väčším množstvom ľudí a teda tomu musíte prispôsobiť aj svoj výber.
Hľadáte kvalitné zariadenie do kuchyne za výhodnú cenu? V tom prípade určite vyskúšajte tento Siko zľavový kupón, alebo použite tento ASKO zľavový kód, vďaka ktorému nakúpite aj iné vybavenie za skvelé ceny!
Všetko je pre viacerých
Asi najlepším riešením je nechať si urobiť kuchyňu na mieru podľa firemných priestorových možností. Pracovná doska do kuchyne by mala spĺňať kritéria pre väčšie množstvo osôb a jej povrch by mal byť odolný. Rozmery zasa dostatočné na to, aby sa naraz vošlo ku kuchynskej linke viac osôb.
Drez do kuchyne by mal taktiež zodpovedať tomu, že ho bude používať viac ľudí. Ideálny je dvojdrez. Materiál už potom závisí na kompozícii celej kuchyne a na vašich cenových možnostiach. Vybrať si môžete z granitového, nerezového alebo tectonitového materiálu.
Keď už kuchynskú linku máte, nezabudnite ani na základné kuchynské vybavenie, ako je riad. Taniere, poháre, misky, príbory aj pár hrncov – to všetko by nemalo vo vašej firemnej kuchynke chýbať a na to všetko môžete pri nákupe online navštíviť https://www.kuponyzdarma.sk/ a ušetriť.
Pozor na zbytočné pachy
Vhodný je tiež digestor, najmä kvôli pachom, ktoré by sa bez neho z kuchyne dostali do kancelárií a tým by ovplyvňovali pracovné prostredie. Výkon digestora je treba vyberať podľa rozmerov firemnej kuchynky. Správne zvolený digestor má vymeniť vzduch v danom priestore aspoň trikrát za hodinu, takže vypočítajte objem miestnosti (rozmer miestnosti krát výška stropu) a vynásobte číslom tri. Výsledné číslo je váš minimálny výkon.
Nezabudnite ani na umývačku riadu – tá vyrieši spory o to, kto bude umývať riad, pokiaľ nejaký zostane na konci pracovnej doby v dreze. Nehovoriac o spotrebe vody, ktorá je pri väčšom množstve riadu až 40 l, zatiaľ čo šetrná umývačka spotrebuje 11 l (menej šetrná potom 20 l). Vyberajte s ohľadom na nízku energetickú spotrebu a na množstvo ľudí, ktorí ju budú používať.